söndag 16 januari 2011

Och nu har jag börjat få ont också..

Jag blir så ledsen och jag blir så trött. Fick brev hem från läkaren på sjukhuset dit jag trodde jag skulle få komma. Då har puckot till reumatolog som jag ju försöker byta ifrån inte skrivit att jag har fått diagnosen psoriasisartrit utan "psoriasis med ledbesvär", fastän han uttryckligen har sagt till mig att jag har psoriasisartrit. Så därför är jag inte välkommen till sjukhusets reumatologer. Det sista fattar jag inte - håller inte reumatologer på med ledbesvär? Och om jag nu inte anses behöva gå till sjukhusets reumatologer - varför går jag en reumatolog överhuvudtaget nu då?

Men jag HAR ju artrit!!?

FAN vad jag har vårdsystemet. Vet inte var jag ska börja... hos min nuvarande reumatolog och försöka få honom att skriva ner tydligt att det faktiskt är artrit han har satt som diagnos, eller hos överläkaren på sjukhuset (som skrev brevet) och få henne att förstå att jag måste få byta.

Ännu en anledning till att byta; att han inte kan dokumentera ordentligt. Och om det nu skulle stämma att jag inte har artrit, då har han verkligen ett kommunikationsproblem för det har han verkligen, verkligen sagt att jag har. Fattar ingenting - har jag inte artrit nu eller vadå?! Det är väl klart att jag inte har missuppfattat en sån viktig sak. Han HAR satt den diagnosen, punkt slut. Skulle jag missförstått honom såhär länge?! Knäppisen har bara inte skrivit ner det - språkförbistringarna har väl gått ut över det här också.

Hur kul är det nu att komma tillbaka till honom om jag måste? När han vet att jag vill byta? SKIT.

1 kommentar:

Fefanfefan sa...

Hallojs och Grattis.
Du har just blivit frisk! ;)
Nädå, men ungefär samma sak hände mig senast, när jag var hos min reumatolog.
Hon ansåg väl att jag var för frisk för att gå dit, för hon sa att jag i fortsättningen skulle vända mig till vårdcentralen om jag behöver behandlas.
Och skulle det vara så att dom går bet, så skriver dom ut en remiss till.. gissa vad?
Jo, reumatolgen! ;)
..och så får man vänta ett halvår till innan man får träffa reumatologen.. *suck*

Jag antar att dom vill ha patienter med lite svårare artritproblem hos reumatologen, och så får vårdcentralerna ta hand om oss med lite mindre problem, och jag tycker väl att det är ganska logiskt/vettigt.
För min del så blir ju resorna extremt mkt kortare när jag nu kan vända mig till vårdcentralen istället.
Nackdelen är väl att man mister lite av tryggheten som man får när man går hos en specialist.
Nåväl, en vacker dag är jag nog tillbaks hos reumatologen.. :(

"Psoriasis med ledbesvär", är inte det samma sak som psoriasis artrit?
Låter mest som en graderingsskala över "psoriasproblemen"..?

Mjo, förstår om du inte känner något förtroende för vare sig läkaren eller den Svenska sjukvården!
Välkommen i gänget! ;p