måndag 8 november 2010

En möjlighet ytterligare

Nu händer det grejer! Först ringde jag till den här privata och fick veta jag skulle skriva brev till en överläkare på sjukhuset för att få byta. Lite väl för att hon skulle få veta att jag inte är nöjd med den jag har, sa den nyas sekreterare. Så jag skrev ett brev och letade efter kuvert, men hittade inget här hos min kille.

När jag skulle leta upp postadressen halkade jag ju in på sjukhusets hemsida och läste där om allt som de har. Bassäng, sjukgymnaster som är specialisterade på reumatologiska sjukdomar, kuratorer, ... så då tänkte jag efter att varför går jag inte till dem istället? Till någon läkare där? Så jag ringde och de sa att man kunde lösa det. De skulle skicka hem ett papper där jag intygar att de får mina journalkopior från min nuvarande reumatolog. Så det ska jag skriva på och sen blir jag kallad. Så bra!!

Det är väl lika bra att gå på stora sjukhuset ändå då! Den andra privata kändes bra men nu känns det som det blev en ännu bättre lösning! Så funkar det inte av någon anledning med att byta till sjukhuset så skickar jag väl in papperna för att byta till den privata. Två options.

Från att vara missnöjd med min nuvarande till att först tro jag skulle byta till en annan privat till att jag nu bestämt mig för att försöka gå till någon av de flera som finns på sjukhuset! Ja, jag behöver inte gå privat. Det funkar lika bra med sjukhuset. Ännu bättre kanske, för då är man inne i snurrorna och kanske kan jag få gå till en sån där som det också stod om som hjälpte en med att lägga upp kost- och träningsprogram. Det skulle jag vilja.

Suck, jag har gått alldeles för länge till den där knäppisen. Nä, han är inte knäpp men jag tycker inte han är bra för mig i alla fall. Nu måste jag lyckas byta! *peppar mig själv*

6 kommentarer:

Veronica sa...

Hej!!
Hoppas att du kommer till en bra läkare och att du får komma snart :) Håller tummarna!!!!!!!!!

S sa...

Tack! :)
krya på dig!! :)

Anonym sa...

Hej! Fick i juni i år veta att jag har psoriasis artrit. Värdet är 53 och bör inte vara över 15. Hittar inte info någonstan ang det. Vad har du? Jag har inte någon läkare utan till mig sa man på reumatalogen, Karolinska, att ingenting går att göra. Man får klara sig själv. Jag undrar vart i landet bor du?
Hälsningar Juni2010

S sa...

Hej! Vet inte vad det är för värde...? Men det är klart det går att göra massor! Jag har fått tabletter (som jag i och för sig inte behövt använda direkt), kollas varje halvår och är knuten till en läkare. V som kommenterar här på bloggen emellanåt får sprutor och läkemedel också. Sök vård på nytt! Du ska inte behöva lida och ha ont!!!!!!

MVH S

Anonym sa...

Hej!Har ont! Orkar inte göra två saker på en å samma dag just nu.
Handlar jag på Ica en dag så blir jag
liggande nästa. Förstår inte hur det kan bli så här. Tar tid från andra
är tråkig orkar inte träffa folk just nu. Svårt för andra att förstå,kan heller inte kräva det så ett falskt leende på läpparna är nästan ett måste. Arbetar du? Kramar Juni2010

S sa...

Men du det här låter inte klokt, du måste ha hamnat på ett mycket olyckligt ställe i vårdorganisationen. Trodde bättre om Karolinska än så! Sök på nytt alternativt till nån annan vårdinrättning! Ring 1177 till sjukvårdsupplysningen och berätta din historia och STÅ PÅ DIG så du får veta var du kan söka vård. Be om en annan reumatolog!! Gick du till en sjuksköterska, läkare eller vem när du fick höra du inte kunde få någon mer hjälp? Klart du kan få hjälp! Ja, jag jobbar nu, jag har en väldigt lindrig form. Har lite ont hela tiden, kan man säga. Du verkar ha fått en värre släng. Men det finns hjälp att få! Även om läkarna inte vet exakt vad som orsakat detta har de läkemedel de kan ordinera och funkar inte det ena provar de något annat. Det är det som är lite lurigt, att det är så individberoende. Men att inte behandla det alls är värre och kan dessutom göra att sjukdomen går in i lederna från muskelfästen. Jag kan inte nog upprepa att du får söka vård, för ingen förtjänar att lida. Jag vet hur ont jag kan ha och har du bara en bråkdel ont av det så är det dags att söka hjälp!! ♥