måndag 8 november 2010

Läkarstrul

När jag kom hem i fredags så låg det ett brev och väntade på mig. Det var så klart min reumatologs sekreterare som ställde in tiden om några veckor. Tiden som jag planerat in i ett halvår och bokat flyg efter. Istället hade ljushuvudet bokat in mig nu imorgon. Prover ska tas ca en vecka innan för att hinna hanteras, säger de. Hur f*n får de ihop det?! Hur tänker man då? INTE ALLS. Puckon.

Så jag fick ringa nu på morgonen och avboka den eller rättare sagt försöka ändra. Då är nästa tillgängliga tid i februari (!) och så klart har vi pratat om att åka på en veckas solsemester (mmm...) då så den vågar jag ju inte ta. Då var det april som gällde. Kul. Så nu har jag tid bokad då. Lite orolig. Dels stör det mig något enormt hur man har hanterat det. Dels vill jag inte gå med ett år emellan. Det finns väl en anledning till att jag är tänkt att kollas upp och lämna prover varje halvår.

Så nu ringde jag sjukvårdsupplysningen och frågade hur man gör om man vill byta specialist. "Oh, det är svårt!" säger man då. Jo, jag vet, det är därför jag ringer... Jag fick ett namn på en reumatolog så kanske kräver remiss, och i så fall får jag försöka få det från min allmänläkare. Som jobbar med min nuvarande reumatolog. Fast hon vet att han är lite svår. Tycker jag ju inte riktigt kan prata med honom. Han säger knappt något och det jag har fått veta av honom om sjukdomen (förutom att jag har en mycket lindrig form typ "klaga inte det finns de som har de värre") är det som jag har frågat honom om direkt, och det har han knappt svarat ordentligt på, så jag har fått klämma åt honom och envist frågat samma sak igen fast på andra sätt.

Jag fick nr till den här andra reumatologen som är här i stan och jag ska ringa henne på telefontiden nu om några minuter. Hoppas hon kan ta emot mig! Före april...

Skit, man måste verkligen vara frisk för att klara av sjukvården!

Inga kommentarer: